‘Frida – Viva la Vida’ vertelt wie Frida Kahlo in het echte leven #Nieuwsweekend

zaterdag 21 augustus 2021, NPORadio 1 Nieuwsweekend

Afgelopen week werd ik benaderd door de redactie van Nieuwsweekend NPORadio1 of ik in de uitzending van zaterdag 21 augustus wilde aanschuiven om te spreken over de documentaire Frida: Viva la Vida. Nieuwsweekend is altijd een feestje om naar te luisteren, maar zeker ook om in de studio mee te praten over actuele onderwerpen. En met het 2021-Frida-jaar in Nederland natuurlijk een must.

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo wist als geen ander haar schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Na haar dood werd Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? Daarover gaat de film ‘Frida – Viva la Vida’, die vanaf deze week in de bioscopen te zien is. Bij Nieuwsweekend gaan Mieke van der Weij en Charles Groenhuijsen in gesprek met Karin Haanappel over deze documentaire én de twee Frida tentoonstellingen in Nederland.

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution in het Cobra Museum is verlengd tot 3 oktober 2021. Vijf dagen later opent de tentoonstelling Viva la Frida in het Drentsmuseum in Assen. Over beide tentoonstellingen heb ik online lezingen gegeven.

#kunstmaaktgelukkig #vivalavida

© Karin Haanappel
www.karinhaanappel.nl | contact via mijn Team: teamkarinhaanappel@gmail.com