Livestream opening op 27 mei 2021

Tijdens de online opening maak je niet alleen kennis met de kunstwerken die worden tentoongesteld, maar gaan host en stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander en gastcurator Stefan van Raay in gesprek met vier genodigden over de belangrijkste thema’s in de tentoonstelling.

Zij zullen spreken over politiek activisme met schrijfster en voormalig politica Anja Meulenbelt; over kunstenaarsduo’s (relatie tussen Kahlo & Rivera) met kunsthistorica Karin Haanappel, gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars; over de Mexicaanse identiteit met Mexicaans(e) museumprofessional Bruno Aguilar en over gender met activiste en filosofe Aynouk Tan. Deze gesprekken nemen je mee in de wereld van Kahlo en Rivera.

Het was een feest om een bijdrage te mogen leveren aan deze online opening! De Mexicaanse sfeer zat er helemaal in met de live muziek en na afloop heerlijke hapjes. Voordat ik naar huis vertrok, ben ik nog even – alleen – door de museumzalen gegaan om een Facebook live te doen voor mijn volgers. De opname hiervan staat nu ook op YouTube en kun je hieronder bekijken.

Viva la Vida

Vanaf 5 juni 2021 zijn de deuren open voor publiek. Zonder test- of prikbewijzen kun je tot 26 september 2021 genieten van deze geweldige tentoonstelling dus grijp je kans en ga het zien & beleven. KLIK HIER voor tickets.

Wil je meer Frida Kahlo in Context? Volg dan de lezingen van de Kunsthistorische Salon https://www.kunsthistorischesalon.nl/frida-kahlo-in-context/

© 27 mei 2021 Karin Haanappel
www.karinhaanappel.nl