It was Kahlo who created Frida

Op 13 juli 1954 sterft Frida Kahlo. Acht dagen eerder heeft ze voor de allerlaatste keer de pot rode verf gepakt en de woorden Viva La Vida op een stilleven geschilderd. Het is haar meer dan duidelijk dat zij deze wereld snel gaat verlaten. In haar dagboek schrijft ze: ik hoop dat het vertrek vreugdevol zal zijn en ik hoop nooit meer zo terug te keren.

Met haar nalatenschap, zowel haar kunst als haar persoonlijkheid, is Frida Kahlo onsterfelijk geworden. Frida Kahlo was so much more than an artist or a designer or an icon. She symbolizes someone that means Possibility.

Op zaterdag 13 juli 2019 sprak ik de hele dag in Amsterdam over het leven & oeuvre van Frida Kahlo. Het was die dag exact 65 jaar geleden dat zij in de Casa Azul is overleden en dat maakt het extra speciaal om over haar te spreken. Omdat lang niet iedereen bij deze studiedag aanwezig kon zijn, besloot ik iets eerder op te staan om in de vroege uurtjes een podcast in te spreken als een extra eerbetoon aan deze legendarische vrouw.

De podcast kun je beluisteren op SoundCloud, Spotiy, Apple Podcast en (voorzien van afbeeldingen) bekijken op YouTube. Het is episode 2 uit de #kunstmaaktgelukkig podcast. EnJoy! 

Frida Kahlo was so much more than an artist or a designer or an icon. She symbolizes someone that means Possibility.

© 2019 Karin Haanappel
Heb je vragen of wil je mij boeken voor een lezing, stuur een mailtje naar: teamkarinhaanappel@gmail.com

 

 

 

Meld je kosteloos aan voor de nieuwsbrief van Kunsthistorica Karin Haanappel door op onderstaande foto te klikken.